Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Το κρατος εκτακτης αναγκης δεν θα περασει!


ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!
  Τους τελευταίους δύο μήνες, από το Νοέμβριο του 2012, το μόνο πράγμα που ακούμε καθημερινά από πολιτικούς και ΜΜΕ είναι η αντιμετώπιση «της βίας και της ανομίας». Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε περίπου 150 συλλήψεις και πάνω από 100 προσαγωγές. Θα ρωτούσε κανείς: Μήπως έπιασε κάποιους από αυτούς τους πάμπλουτους, πολιτικούς και επιχειρηματίες που βρέθηκαν τα ονόματά τους στη λίστα Λαγκάρντ, που έβγαζαν τα εκατομμύριά τους στο εξωτερικό για να μην πληρώνουν φόρους και την ίδια στιγμή επέβαλλαν στους εργαζόμενους μνημόνια; Ε λοιπόν όχι: Όλες οι συλλήψεις ήταν σε εργαζόμενους απεργούς, φοιτητές και μαθητές που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις, μετανάστες μικροπωλητές, αγωνιστές που συμμετείχαν σε αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, αναρχικούς, αριστερούς κλπ. Μέσα σε όλα αυτά τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ έχουν εισβάλλει δύο φορές στο άσυλο καθώς και σε μια σειρά από στέκια και καταλήψεις.
  Γιατί λοιπόν γίνεται αυτή η τεράστια επίθεση, στην οποία έχουν επιστρατευτεί και όλα τα ΜΜΕ και οι γνωστοί μεγαλοδημοσιογράφοι? Οι βασικοί λόγοι είναι δύο:
1)      Πρώτον, αυτή η τρικομματική κυβέρνηση-συμμορία, όπως και η τρόικα,  θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή μας από τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί η καταστροφική πολιτική τους.
2)      Γνωρίζουν πολύ καλά πως ότι και να κάνουν, δεν μπορούν πια να πείσουν κανέναν. Για αυτό όσο πιο πολύ σκληραίνει η κρίση και η επίθεσή τους στα δικαιώματά μας, τόσο πιο πολύ αυτοί θα κυβερνάν με τα ΜΑΤ, τα ΕΚΑΜ, τις στημένες δίκες. Ο πολιτικός τους λόγος και η πρακτική τους θα πλησιάζουν όλο και πιο πολύ το φασιστικό. Ξέρουν άλλωστε ότι οι επιθέσεις τους θα προκαλέσουν μεγάλες κινητοποιήσεις, αντιστάσεις, ακόμα και εξεγέρσεις και προετοιμάζονται για να τις αντιμετωπίσουν. Προσπαθούν έτσι να εγκαθιδρύσουν ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης» που πρώτα θα χτυπάει και μετά θα ρωτάει, που θα επεμβαίνει όλο και πιο ωμά ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία για να επιβάλλει το δίκιο του τραπεζίτη, του επιχειρηματία, της ΕΕ κλπ.
  Η νεολαία πρέπει να προετοιμαστεί άμεσα για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση. Ήδη υπάρχουν αρκετοί φοιτητές και μαθητές συλληφθέντες. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει σε ολομέτωπη επίθεση στην παιδεία, με επαναφορά της βάσης του 10, πανελλήνιες εξετάσεις σε όλο το Λύκειο, κλείσιμο περίπου 150 τμημάτων από ΑΕΙ και ΤΕΙ, με μια έξωση δηλαδή ενός μεγάλου κομματιού νέων από την εκπαίδευση. Αυτά θα συνοδευτούν και από μια βρώμικη εκστρατεία ενάντια στους νέους (τεμπέληδες, αγράμματοι κλπ) αλλά και από μια μεγάλη καταστολή. Αν θέλουμε να έχουμε στοιχειώδες μέλλον πρέπει να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τσακίσουμε το κράτος έκτακτης ανάγκης και την τρικομματική συμμορία, να ανοίξουμε με τους αγώνες μας έναν άλλο δρόμο για την ελληνική κοινωνία.

·         Όχι στο κράτος έκτακτης ανάγκης. Διάλυση των ΜΑΤ – Αφοπλισμός της Αστυνομίας.
·         Κάτω η χούντα συγκυβέρνησης και τρόικας.
·         Καμία δίωξη αγωνιστών, άμεση απόσυρση των κατηγοριών.
·         Να οργανώσουμε παντού την αυτοάμυνα και την αλληλεγγύη του κινήματος, ενάντια στην κρατική καταστολή και τις χρυσαυγίτικες συμμορίες.
Η Μαθητική Αντεπίθεση συναντιέται κάθε Σάββατο στις 17:00, στο στέκι Ίσκρα, οδός Αμύντα 12 (κέντρο).