Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ!


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ!
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

  Στις 6/12, μια από τις πιο σημαντικές ημέρες για το μαθητικό κίνημα, 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την εξέγερση της νεολαίας με κύριους πρωταγωνιστές τους μαθητές, η αστυνομία μας έδειξε ξανά τον πραγματικό της ρόλο. Η μαθητική διαδήλωση της Θεσσαλονίκης χτυπήθηκε άγρια και με οργανωμένο σχέδιο από τα ΜΑΤ σε δύο σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα 9 προσαγωγές. Οι 5 από τους 9 (4 μαθητές και 1 φοιτητής) θα δικαστούν με ψεύτικες κατηγορίες.
  Η επίθεση αυτή είναι ένα ακόμα επεισόδιο της αυξανόμενης καταστολής που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Στις 15/11 συνελήφθησαν 3 εργαζόμενοι γιατί διαμαρτυρήθηκαν για την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Φούχτελ. Στις 17/11, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου, ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν 16 φοιτητές οι οποίοι θα δικαστούν στις 19/12. Στις 30/11, τα ΜΑΤ ξαναμπήκαν στο άσυλο, συνέλαβαν 11 εργαζόμενους του ΑΠΘ που έκαναν απεργία, οι οποίοι μάλιστα καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή!
  Αυτές οι επιθέσεις, το ξύλο, οι συλλήψεις, οι στημένες δίκες, δεν δείχνουν δύναμη αλλά αδυναμία. Η κυβέρνηση και η τρόικα ξέρουν πολύ καλά ότι όλη η κοινωνία είναι εναντίον τους. Ότι όλοι αυτοί οι αγώνες που γίνονται ενάντια στα μέτρα και τα μνημόνιά τους, αν ενωθούν και οργανωθούν θα τους συντρίψουν. Οι μόνοι σύμμαχοι που τους έχουν απομείνει είναι τα ΜΑΤ και οι δικαστές. Προσπαθούν έτσι να εφαρμόσουν ένα «κράτος έκτακτης ανάγκης», που θα επεμβαίνει συνεχώς, όλο και πιο ωμά στη δημόσια ζωή και τους αγώνες, για να επιβάλλει το μόνο δίκιο που αναγνωρίζεται πλέον επίσημα, το δίκιο του τραπεζίτη, του επιχειρηματία, του δανειστή-τοκογλύφου.
  Το ότι συνέλαβαν 4 μαθητές και θα τους δικάσουν, δείχνει το πόσο υπολογίζουν και φοβούνται και το μαθητικό κίνημα. Θέλουν να φοβηθούμε να ξαναβγούμε στο δρόμο, να αγωνιστούμε για τις ζωές μας. Εμείς όμως δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Αν δεν αγωνιστούμε, το μέλλον που μας περιμένει είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση και η ανεργία (πάνω από 60% για τους νέους).
   Αυτό που πραγματικά φοβούνται είναι οι αγώνες μας ενάντια στα μέτρα και το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας από μας βιώνει τις επιπτώσεις της κρίσης και των μνημονίων καθημερινά, στο σχολείο και στο σπίτι. Αυτόν το φόβο τους πρέπει να κάνουμε πραγματικότητα. Να οργανώσουμε τους αγώνες μας, για να μπορέσουμε να έχουμε σχολείο, δουλειά. αξιοπρεπή ζωή. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να ξεμπερδεύουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται με αυτήν τη χουντική κυβέρνηση και με την τρόικα. Πρέπει ταυτόχρονα να απαντήσουμε αποφασιστικά, δυναμικά και μαζικά απέναντι στην καταστολή και στις συμμορίες των ΜΑΤ. Κανένας συμμαθητής μας, κανένας νέος, εργαζόμενος, αγωνιστής, να μην καταδικαστεί επειδή αγωνίστηκε για τη ζωή του. Και την ημέρα της δίκης αλλά και κάθε μέρα να μας βρίσκουν μπροστά τους, με καταλήψεις στα σχολεία μας και μαζική παρουσία όλων μας στα δικαστήρια. Να καταλάβουν ότι με το ξύλο, τα χημικά και τις συλλήψεις, το μόνο που κάνουν είναι να μας κάνουν δυνατότερους και πιο αποφασισμένους. Αυτοί (κυβέρνηση, μπάτσοι, τρόικα) έχουν να υπερασπιστούν μόνο την τρόικα και τους τοκογλύφους δανειστές. Εμείς έχουμε να υπερασπιστούμε την ίδια μας τη ζωή!


·          Να αθωωθούν οι 5 συλληφθέντες και όλοι οι συλληφθέντες από τις κινητοποιήσεις
·          Όχι στο κράτος έκτακτης ανάγκης. Διάλυση των ΜΑΤ-Αφοπλισμός της Αστυνομίας
·          Κάτω η χούντα κυβέρνησης-τρόικας
 


Η Μαθητική Αντεπίθεση συναντιέται κάθε Σάββατο στις 17:00 στο Στέκι Ίσκρα, οδός Αμύντα 12