Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73'....


ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

Η σύγχρονη χούντα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή-στήριξη της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν την Τετάρτη 8/11, νέα μέτρα ύψους 18,9 δις ευρώ, το Μνημόνιο 3. Τα μέτρα αυτά:

·         Κατά 90% είναι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις αλλά και χαράτσια και νέοι φόροι για τους φτωχούς

·         Καταργούν την ισχύ των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Δηλαδή πολύ απλά κανένας εργοδότης πλέον δεν είναι υποχρεωμένος να μας δίνει τουλάχιστον το βασικό μισθό ή να δουλεύουμε 8ωρο. Ακόμα κι αν μας έχει να δουλεύουμε 13 ώρες τη μέρα με 200 ευρώ το μήνα είναι νόμιμο.

·         Ανεβάζει τα όρια συνταξιοδότησης, ιδιωτικοποιεί δημόσιες επιχειρήσεις κλπ.

·         Με τον προϋπολογισμό κόβονται ακόμα 1,2 δις από τη χρηματοδότηση της παιδείας. Αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη κατάρρευσή της και κλείσιμο αρκετών σχολείων.



Με το μνημόνιο 3 θέλουν να μας τελειώσουν…ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

Κάθε μέρα που περνάει και αφήνουμε αυτούς να κυβερνάνε και να αποφασίζουν για μας μαζί με τους κανίβαλους της τρόικας, το μέλλον μας γίνεται όλο και πιο «μαύρο». Είναι ήδη πολύ αδύναμοι, αφού και τα νέα μέτρα τα ψήφισαν μόλις 153 βουλευτές. Επειδή όμως είναι τόσο αδύναμοι, επειδή δεν έχουν κανένα στήριγμα στην κοινωνία, γι’ αυτό είναι και πολύ επικίνδυνοι. Στηρίζονται όλο και περισσότερο στη βία, στα ΜΑΤ, στις αύρες, στην ΕΕ και στο ΔΝΤ.

Πρέπει να τελειώνουμε με αυτήν τη χούντα. Και όπως έδειξε και το Πολυτεχνείο, οι χούντες φεύγουν με εξεγέρσεις. Πρέπει λοιπόν να οργανωθούμε στα σχολεία μας, να ενημερώσουμε τους συμμαθητές μας για τα νέα μέτρα, να κάνουμε συνελεύσεις και να προχωρήσουμε σε καταλήψεις. Μαζί με τους εργαζόμενους και τους φοιτητές να οργανώσουμε μια γενική απεργία διαρκείας, μια εξέγερση μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να πάρει μαζί της τα μνημόνια και την τρόικα. Να προετοιμαστούμε για να παίξουμε σαν μαθητές σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν την εξέγερση, όπως παίξανε και οι μαθητές τότε. Να αντιμετωπίσουμε και τις συμμορίες των ΜΑΤ και της Χρυσής Αυγής, οι οποίες τολμάν να λένε ότι δήθεν στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν νεκροί. Σήμερα χρειάζεται ένα νέο Πολυτεχνείο για να φύγει αυτή η χούντα της τρόικας και των αγορών, και οι μόνοι που μπορούμε να το οργανώσουμε είμαστε εμείς!



·         Κάτω η συγκυβέρνηση της χρεοκοπίας - Έξω η τρόικα. Κατάργηση των μνημονίων.

·         Αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την υγεία

·         Διαγραφή του χρέους – Έξω από Ευρώ και ΕΕ.




Η Μαθητική Αντεπίθεση συναντιέται κάθε Σάββατο στις 17:00, στο στέκι Ίσκρα, οδός Αμύντα 12.