Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

c1











































Από τις 26 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, η Ο.Κ.Δ.Ε., η Αντεπίθεση των Εργαζομένων, η Μαθητική Αντεπίθεση
και η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη οργανώνουν για 12η συνεχόμενη χρονιά το Αντικαπιταλιστικό camping. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το camping «Πανόραμα» στο Μονολίθι Πρέβεζας.
c6
Το Μονολίθι είναι μια μεγάλη παραλία αμμουδιάς στις ακτές του Νομού Πρέβεζας με μήκος περίπου 25χμ. Θεωρείται η μεγαλύτερη παραλία αμμουδιάς στήν Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως σε όλες τις παραλίες του Ιονίου είναι πολύ έντονο το πράσινο στοιχείο με τα δέντρα να φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. Πολύ κοντά στην Παραλία βρίσκεται το προστατευόμενο δάσος του Μονολιθίου και η αρχαία Νικόπολη. Το camping απέχει μόλις 9χμ από την Πρέβεζα και 36χμ από την Λευκάδα.
Το κόστος συμμετοχής είναι 90€ για μαθητές-φοιτητές-άνεργους, 105€ για τους υπόλοιπους & σ’ αυτό περιλαμβάνονται 8 διανυκτερεύσεις (με δική σας σκηνή) και 8 γεύματα στο εστιατόριο του camping. Για όσους θέλουν να μείνουν λιγότερες μέρες το κόστος διαμορφώνεται αντίστοιχα στα 12 & 14€ την ημέρα. Για την μετακίνηση σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέχρι τις 20 Ιουλίου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ


1. Μετά τις Ευρωεκλογές. Τα αποτελέσματα, το νέο πολιτικό σκηνικό και οι προοπτικές του εργατικού κινήματος. Πως αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο μιας «αριστερής κυβέρνησης»; Τα καθήκοντα και η επέμβαση των επαναστατών, για την οικοδόμηση μιας νέας επαναστατικής δύναμης.
2. Ουκρανία. Οι φασίστες & κυβέρνηση, μαζί με Ε.Ε. και ΗΠΑ, σφάζουν τον ουκρανικό λαό. Η λαϊκή εξέγερση στα Νότια και Ανατολικά. Η διεθνιστική προοπτική: για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση – για μια σοσιαλιστική ομοσπονδία.
3. 40 χρόνια από την πτώση της Χούντας – Η «Μεταπολίτευση». Η δομική κρίση του ελληνικού καπιταλισμού. Από τους αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, στη νεοφιλελεύθερη επίθεση και τη λαίλαπα των Μνημονίων, στην χρεοκοπία/κατάρρευση του ελληνικού καπιταλισμού. Το αστικό πολιτικό σκηνικό, από την «δημοκρατική ομαλότητα» στη σημερινή παρακμή και σήψη του.
4. Παρουσίαση της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Σημαντικά έργα, περίοδοι, συγγραφείς. Η αξία της για τη συγκρότηση των αγωνιστών και μιας κουλτούρας αντίστασης.
Όπως κάθε χρόνο θα διοργανωθουν θεματικά εργαστήρια εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών. Μαζί μας θα βρίσκονται και συναγωνιστές από χώρες του εξωτερικού που θα διοργανώσουν εργαστήρια για την κατάσταση στις χώρες τους και τις εμπειρίες από τα κινήματα εκεί.


ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εκτός από τις συζητήσεις, πλούσιο θα είναι και το ψυχαγωγικό μέρος του camping, με live μουσικές βραδιές, προβολές ταινιών, party, αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές, παιχνίδια κ.α.
Για τα παιδιά θα γίνουν ξεχωριστές προβολές παιδικών ταινιών και θα λειτουργεί παιδότοπος για τη δημιουργική απασχόληση τους.
Ακόμα στο χώρο του camping θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με πλούσια συλλογή βιβλίων πολιτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου.