Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης


































Ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση Τετάρτη 22/1 7μ.μ. Πολυτεχνείο

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 16 ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΩΝ ΤΗΣ 17/11/12


Στις 24/1/14 δικάζονται οι 16 συλληφθέντες της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου του 2012. Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στις 17 Νοέμβρη του '12 είχαν διαδηλώσει περισσότεροι απο 15000 λαού και νεολαίας με μαζικά και συγκροτημένα μπλοκ με το κεντρικό στίγμα να δίνεται από τους φοιτητικούς συλλόγους, που επεστρεψάν στο άσυλο για να περιφρουρήσουν την απεργία των εργολαβικών.


Οι συλλήψεις αυτές έγιναν μετά από προκλητική επίθεση και εισβολή της αστυνομίας στο άσυλο, με παράλληλη χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης, ακόμη και σε ευθεία βολή προς το φοιτητικό μπλοκ. Τα ΜΑΤ αφού απομόνωσαν και ξυλοκόπησαν μέλη των φοιτητικών συλλόγων και άλλους διαδηλωτές που ακολούθησαν την πορεία ως τα πανεπιστήμια , συνέλαβαν 16 από αυτούς (14 φοιτητές, 1 μαθητής και 1 άνεργος) τους οποίους και κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα στη ΓΑΔΘ. Η επίθεση αυτή δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Σε διάστημα τριών εβδομάδων, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 35 συλλήψεις αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη, ενώ μετά από λίγες μέρες εισέβαλλε ξανά στο άσυλο και συνέλαβε 11 απεργούς εργολαβικούς υπαλλήλους του ΑΠΘ.



Ενα χρόνο μετά, η κρατική καταστολή οξύνεται ακόμη περισσότερο, σε πρακτικό και ιδεολογικό επίπεδο, με απαγορεύσεις διαδηλώσεων (με τελευταία την αντί-ΕΕ διαδήλωση στις 8/1/14), καταδίκες αγωνιστών σε στημένες δίκες (6/12/12), συλλήψεις και ξυλοδαρμούς συνδικαλιστών (εκπαιδευτικοί- Τέμπη).



Όλο αυτό εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της επιθετικής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που αφενός, επιτίθεται σε όλα τα κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις εργαζομένων και νεολαίας (σε παιδεία, υγεία, μισθούς κτλ) εξαθλιώνοντας τον λαό και αφετέρου, εντείνει την καταστολή, ποινικοποιώντας κάθε ριζοσπαστική πρακτική αμφισβητησής της. Για την κυβέρνηση, την ΕΕ και κεφάλαιοείναι ανάγκη να επιβάλλουν ένα καθεστώς φόβου και τρόμου για να μπορέσουν να βαθαίνουν κι αλλο την αντιλαϊκή πολιτική τους, ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί η κρίση προς οφελός τους.



Η υπεράσπιση με κάθε τρόπο των δημοκρατικών δικαιωμάτωνκαι ελευθεριών, του ασύλου αλλά και κάθε αγωνιστή που διώκεται για την δράση και τις ιδέες του, αποτελεί βασική προτεραιότητα για το φοιτητικό κίνημα, αλλά και προϋπόθεση για να μπορέσει να νικήσει στον αγώνα για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και για την υπεράσπιση καθέ δικαιώματος του.


ΟΙ ΑΓΏΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ,ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΝΤΑΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 24.1 (9 π.μ.) - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Φοιτητικοί Σύλλογοι, Κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς, Αλληλέγγυοι αγωνιστές