Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ – ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ



Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής ξαναχτύπησαν. Αυτή τη φορά δεν ξυλοφόρτωσαν κάποιον φτωχό μετανάστη. Δολοφόνησαν τον 34χρονο Παύλο Φύσσα το βράδυ της 18ης Σεπτέμβρη. Λίγες μέρες πριν είχαν επιτεθεί με επίσης δολοφονικές διαθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση.

Αυτή η συμμορία, που για χρόνια επιτίθονταν στο σκοτάδι σε μετανάστες, αριστερούς και αναρχικούς, μετά την εκλογική της άνοδο και την είσοδο της στη Βουλή έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Όπως αποδεικνύεται τις τελευταίες μέρες έχει την πλήρη κάλυψη του κράτους και της αστυνομίας. Ακόμα και τη μέρα της δολοφονίας πετροβολούσαν τους διαδηλωτές κυριολεκτικά κρυμμένοι πίσω από τα ΜΑΤ!
Ο στόχος τους δεν είναι μόνο οι μετανάστες. Είναι όποιος αγωνίζεται, όποιος έχει λόγους να αγωνίζεται και να παλεύει ενάντια στο σύστημα. Είναι οι εργαζόμενοι, οι μαθητές, οι φοιτητές. Είναι όποιος δεν θέλει να συμβιβαστεί με το ότι πρέπει να ζει σαν δούλος με 300 ευρώ.
Αυτοί οι καραγκιόζηδες που το παίζουν «ελληναράδες» είναι απόγονοι του Χίτλερ και της χούντας. Όσο κι αν φωνάζουν και βρίζουν, όχι μόνο δεν είναι «αντισυστημικοί» όπως θέλουν να εμφανίζονται αλλά είναι το πιο σάπιο κομμάτι του συστήματος. Η δολοφονία του Παύλου δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Είναι ακριβώς αυτό για το οποίο τους ετοιμάζουν. Για να λειτουργούν μαζί με τα ΜΑΤ σαν ιδιωτικοί μπράβοι της κυβέρνησης και των αφεντικών. Να τσακίσουν το εργατικό κίνημα και να δολοφονούν αγωνιστές.
Η νεολαία δεν πρέπει να έχει καμιά σχέση με αυτά τα φασιστικά κατακάθια. Όλοι μας καταδικάσαμε τη δολοφονία του Παύλου. Δυστυχώς όμως αυτό δε φτάνει. Πρέπει να αγωνιστούμε για να τσακίσουμε αυτήν την εγκληματική συμμορία. Αν δεν το κάνουμε, ο επόμενος θα είναι ένας από μας.
Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει από τα κανάλια ένα ρεσιτάλ υποκρισίας από την κυβέρνηση. Αυτοί που οπλίζουν το χέρι της Χρυσής Αυγής, αυτοί που εφαρμόζουν την πιο φασιστική πολιτική φτιάχνοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες και δολοφονώντας καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους με τη φτώχεια και την ανεργία, αυτοί που στέλνουν συνεχώς τα ΜΑΤ για να χτυπάν τους αγώνες λένε τώρα ότι είναι κι αυτοί κατά της Χρυσής Αυγής. Λένε ψέμματα! Οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν αυτό το τέρας είμαστε εμείς που θιγόμαστε από αυτήν την πολιτική. Πώς?

  • Με το να δημιουργήσουμε ένα ασφυκτικό περιβάλλον για αυτούς. Οικοδομώντας την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. Υπερασπίζοντας τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες από τους φασίστες αλλά και από το κράτος «έκτακτης ανάγκης» το οποίο απειλεί να χτυπήσει κάθε κινητοποίηση.
  • Οργανώνοντας την αυτοάμυνά μας. Υπερασπίζοντας έμπρακτα τους αγώνες, ώστε να μην τολμήσουν όχι μόνο να ξανααπλώσουν χέρι πάνω σε αγωνιστή, αλλά ούτε και να βγουν από τις τρύπες τους.
  • Παλεύοντας ενάντια στην πολιτική που γεννάει το φασισμό. Για να φύγει μια ώρα αρχύτερα η χουντική συγκυβέρνηση και η τρόικα, μαζί με τα μνημόνια και τα μέτρα τους.