Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Δεν κάνουμε παρέλαση! Όλοι μαζι να ριξουμε συνκυβερνηση-τροικα !


ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ!
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΤΡΟΙΚΑΣ!

   Η χουντική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο ψήφισαν στις 12/2 αποκλεισμένοι στη Βουλή από εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές το νέο μνημόνιο, τη νέα δανειακή σύμβαση, τη συμφωνία δηλαδή για το δάνειο 130 δις € που πήρε η Ελλάδα.
ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ:
1.                Μείωση του βασικού μισθού 22% και για τους νέους 32%. Ουσιαστικά ο βασικός μισθός καταργείται αφού η αμοιβή πέφτει στα 480 ευρώ και για τους νέους κάτω από 400 €. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι χάνουν το δικαίωμα να αυξάνεται ο μισθός τους ανάλογα με τα χρόνια εργασίας τους (τριετίες). Όλα αυτά θα φέρουν πτώση όλων των μισθών, ενώ οι άνεργοι, που επίσημα ξεπερνάνε το ένα εκατομμύριο, θα πολλαπλασιαστούν.
2.                Μείωση δαπανών για υγεία και παιδεία κατά 300 δις €, παρά τις τεράστιες περικοπές που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια.
3.                Μείωση συντάξεων και μείωση των εργοδοτικών εισφορών, δηλαδή των χρημάτων που είναι υποχρεωμένοι οι εργοδότες να δίνουν για την ασφάλιση των εργαζομένων.
4.                Όλα αυτά θα γίνονται κάτω από τον καθημερινό έλεγχο επιτρόπων της τρόικας, που θα σκέφτονται πως να μειώσουν ακόμα περισσότερο τις δαπάνες.
   Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν παίρνονται για το καλό μας, για να αποφύγουμε δήθεν τη χρεοκοπία. Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουμε ήδη χρεοκοπήσει! Αυτά τα μέτρα, αν τα αφήσουμε να εφαρμοστούν θα μας οδηγήσουν πολλά χρόνια πίσω, θα μας καταδικάσουν σε φτώχεια και εξαθλίωση για πολλές δεκαετίες, ενώ είναι παραπάνω από σίγουρο ότι σε λίγους μήνες θα μας ζητήσουν ακόμα μεγαλύτερες θυσίες, και πάλι δήθεν για να μη χρεοκοπήσουμε.
   Η εφαρμογή του νέου μνημονίου θα σημαίνει κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων. Θα σημαίνει ότι εμείς που είμαστε σήμερα μαθητές θα δουλεύουμε με μισθούς πείνας, πολύ λιγότερο από 400 € ή θα είμαστε άνεργοι, δε θα μπορούμε δηλαδή να ζούμε αξιοπρεπώς. Και όλα αυτά, όχι για «τη σωτηρία της χώρας» ή για να έρθει η ανάπτυξη όπως μας λεν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αλλά για να ξεπληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας, οι ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες, και για να μην καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όμως σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουν δείξει με τους αγώνες τους ότι αυτή η πολιτική είναι ανεπιθύμητη. Τον Οκτώβρη καταφέραμε να ρίξουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τώρα όλοι αυτοί που έχουν αποφασίσει ότι «για το καλό της χώρας» εμείς δεν πρέπει να έχουμε μέλλον, μας ζητάν να παρελάσουμε μπροστά τους και να τους χαιρετίσουμε σα να μη συμβαίνει τίποτα. Ξέρουν όμως πολύ καλά, ότι εμείς δεν έχουμε κανένα συμφέρον από αυτό. Αυτό που τώρα πρέπει να κάνουμε είναι να μετατρέψουμε την παρέλαση σε μία μεγάλη διαδήλωση Όπως κάνουν οι μαθητές σε όλη τη χώρα, που θα διώξει και αυτή τη χουντική κυβέρνηση μία ώρα αρχύτερα. Όσο τους το επιτρέπουμε θα μας επιτίθενται ακόμα περισσότερο. Ή οι κυβερνήσεις θα πληρώνουν το χρέος που δεν το φτιάξαμε εμείς, ή θα έχουμε σχολεία, νοσοκομεία και μισθούς. Πρέπει να μπλοκάρουμε παντού το νέο μνημόνιο και όλους τους νόμους που θα το ακολουθήσουν –και στην εκπαίδευση το «νέο σχολείο» της Διαμαντοπούλου-  και να καταλάβουμε ότι η λύση για μας δε θα έρθει από καμία κυβέρνηση -ούτε «αντιμνημονιακή»- αλλά μόνο από τους δικούς μας αγώνες. Να παλέψουμε για να κηρυχτεί άμεσα Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας παντού: στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια και στα σχολεία, μέχρι να φύγει η χουντική κυβέρνηση μαζί με τα μέτρα της. Οι μαθητές πρέπει να γίνουμε κομμάτι αυτής της εξέγερσης και να αρχίσουμε να την οργανώνουμε από τώρα σε κάθε σχολείο.

·      Κάτω η χούντα συγκυβέρνησης-τρόικας.
·      Διαγραφή του χρέους. Δε χρωστάμε, δεν πληρώνουμε!
·      Αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Όχι στο νέο λύκειο και τις συγχωνεύσεις