Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ! ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΡΟΙΚΑΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΌλοι στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου:
Πέμπτη  17  Νοέμβρη,   ώρα: 18:00,   στο Πολυτεχνείο

Μετά από δύο χρόνια φτώχειας, εξαθλίωσης και καταστολής, αφού μας επέβαλε το μνημόνιο, μας έβαλε στις “δαγκάνες” του ΔΝΤ, ψήφισε μια σειρά από ακραία αντιλαϊκά νομοσχέδια, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έπεσε. Το τελευταίο της “κατόρθωμα” ήταν η περίφημη συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%.
Όλα τα αστικά κόμματα  και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, βάλθηκαν να μας πείσουν ότι με αυτή τη συμφωνία θα σωθούμε, θα βγούμε από την κρίση και άλλα τέτοια ψέματα. Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική. Το “κούρεμα” αυτό σημαίνει ουσιαστικά πτώχευση των εργαζομένων και της νεολαίας. Σημαίνει ότι χάνονται κατά 50% τα δικαιώματά μας: Μισές συντάξεις, μισοί μισθοί, μισές καταθέσεις, μισά σχολεία, μισά νοσοκομεία! Και μάλιστα ενώ ήδη έχουμε χάσει ένα τεράστιο μέρος από το βιοτικό μας επίπεδο από τη στιγμή που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία όμως δεν πίστεψαν αυτά τα ψέματα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ. Με όλους τους αγώνες τους τον τελευταίο καιρό, τις απεργίες τους και κυρίως το κίνημα των πλατειών, είχαν αποδυναμώσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατάφερνε να περνάει μέτρα μόνο χάρη στην αμέριστη υποστήριξη των τραπεζιτών, της ΕΕ, και στην άγρια καταστολή των ΜΑΤ. Έτσι με τη 48ωρη απεργία στις 19-20 Οκτωβρίου ―που ήταν η μεγαλύτερη απεργία που έγινε ποτέ στη Ελλάδα― αλλά και τις μεγάλες κινητοποιήσεις στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου κατάφεραν να δώσουν την τελειωτική “σφαλιάρα” στον Παπανδρέου.
Τώρα φανερώθηκαν και όλα τα ψέματα που τόσο καιρό μας έλεγαν τα κόμματα, φάνηκε ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι η σωτηρία του καπιταλισμού. Η ΝΔ, που τόσο καιρό έλεγε πως είναι “αντιμνημονιακή”, καθώς και το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, έτρεξαν να υπακούσουν στην τρόικα, σχημάτισαν κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ με στόχο να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, τα μέτρα της οποίας θα ισοδυναμούν με πολλά μνημόνια!
Αυτή η νέα κυβέρνηση που κανένας δεν την ψήφισε δεν έχει καμιά νομιμοποίηση! Είναι απροκάλυπτα κυβέρνηση των τραπεζιτών, των επιχειρηματιών και της ΕΕ. Φαίνεται άλλωστε και από το ότι πρωθυπουργός έγινε ο Παπαδήμος, δηλαδή ένας τραπεζίτης! Είναι μία κυβέρνηση που μόνο της στόχο έχει να μας μετατρέψει σε δουλοπάροικους για να σωθούν οι καπιταλιστές. Ο σχηματισμός της και μόνο είναι ένα πραξικόπημα ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού! Δεν αγωνιστήκαμε τόσο καιρό ούτε για να έρθει ο Παπαδήμος, ούτε για να έρθει η ΝΔ, ούτε για να γίνουν απλά εκλογές όπως ζητιανεύουν τα κόμματα της επίσημης αριστεράς. Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, για τα δικαιώματά μας. Όπως και το Νοέμβρη του '73 , η μόνη λύση είναι όλοι εμείς, οι μαθητές οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι να οργανώσουμε μία μεγάλη εξέγερση, που θα διώξει τη χούντα της τρόικας και της κυβέρνησης. ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

― Κάτω η χούντα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Έξω τρόικα και ΔΝΤ
― Διαγραφή του χρέους. Δε χρωστάμε τίποτα!
― Αύξηση των δαπανών για την παιδεία!