Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ:


- Με τη διάλυση των σχολείων μας:
Το νέο Λύκειο που ψηφίστηκε επιβάλλει 4 φορές πανελλαδικές κατά τη διάρκεια του Λυκείου! Τα σχολεία γίνονται εξεταστικά κάτεργα, ενώ όποιος δεν μπορεί να διαθέτει αρκετές χιλιάδες €  για συνεχή φροντιστήρια από την ‘Α Λυκείου, απλά θα πετιέται εκτός.
Παράλληλα, τα ΕΠΑΛ κυριολεκτικά διαλύονται, αφού από τις 110 ειδικότητες έχουν παραμείνει μόνο 23, ενώ έχουν ήδη απολυθεί 2500 καθηγητές από τους 12500 που σκοπεύουν να απολύσουν συνολικά μόνο για το 2013. Όσοι θέλουν να συνεχίσουν στις ειδικότητες που καταργήθηκαν (πχ νοσηλευτική, γραφιστική) δεν έχουν άλλη λύση από τις ιδιωτικές σχολές (ΙΕΚ κλπ), όσοι βέβαια έχουν να πληρώσουν τα υψηλά δίδακτρα.
- Με τα μνημόνια, τη φτώχεια και την ανεργία:
Η ανεργία στους νέους έχει φτάσει το 70%. Όσοι λίγοι δουλεύουν, το κάνουν με μισθούς μικρότερους κι από χαρτζιλίκια. Αυτό πλέον θα μαθαίνουν από πολύ νωρίς και οι μαθητές των ΕΠΑΛ, αφού κατά το τέταρτο έτος των σπουδών τους, θα κάνουν «μαθητεία», δηλαδή θα δουλεύουν ανασφάλιστοι και σχεδόν απλήρωτοι για ένα χρόνο σε κάποιον εργοδότη, ο οποίος μάλιστα θα επιχορηγείται κι από το κράτος! Θέλουν να μας κάνουν να δεχθούμε ότι το μέλλον μας είναι να ζήσουμε σαν δούλοι χωρίς κανένα δικαίωμα!
- Με τους φασίστες που δολοφονούν, με την καταστολή και τη βία της κυβέρνησης:
Για να μην αντιδράσουμε σε όλα αυτά η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Αφού πλέον δεν μπορεί να πείσει κανέναν, χρησιμοποιεί τα μόνα όπλα που της έχουν μείνει: Τη βία και την τρομοκρατία. Τώρα απειλεί ότι για πάνω από 3 μέρες κατάληψης μπορεί ακόμη και να χαθεί η χρονιά. Το λέει αυτό γιατί φοβάται ότι οι μαθητές μπορούμε να ξεσηκωθούμε, να ενωθούμε με την υπόλοιπη κοινωνία και να τους στείλουμε στον αγύριστο! Γι’ αυτό το λόγο χτυπάει κάθε απεργία κι αγώνα, με συκοφαντίες, ΜΑΤ και στο τέλος επιστράτευση. Την ίδια ώρα που απειλεί τους μαθητές που αγωνίζονται για τη ζωή τους, καλύπτει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησαν στις 18/9 τον αγωνιστή Παύλο Φύσσα. Ο λόγος είναι ότι αυτούς τους ετοιμάζουν για να χτυπήσουν αύριο ακόμα πιο σκληρά τους αγώνες, τις καταλήψεις μας και τις απεργίες.
Οι καθηγητές ξεκίνησαν έναν αγώνα ενάντια στη διάλυση του σχολείου. Αν και η απεργία σταμάτησε, ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Ήδη πολλά σχολεία στην Ελλάδα έχουν καταλήψεις. Πρέπει να συνεχίσουμε και να απλώσουμε παντού αυτές τις καταλήψεις. Να συντονιστούμε ώστε ο αγώνας μας να είναι όσο γίνεται πιο ενιαίος και αποφασιστικός. Έτσι θα μπορέσουμε να γίνουμε ένα παράδειγμα για όλη την κοινωνία ώστε να μας στηρίξει και να μπει κι αυτή στον αγώνα. Γιατί ο μόνος τρόπος για να σώσουμε τα σχολεία μας αλλά και το μέλλον μας, είναι μια εξέγερση που θα διώξει την κυβέρνηση, την τρόικα και τα μνημόνια μια και καλή. Τώρα πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!
·                     Κάτω το «Νέο Λύκειο». Κανένας μαθητής έξω από τα σχολεία-κανείς καθηγητής απολυμένος
·                     Κάτω η χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
·                     Άμεση κατάργηση των μνημονίων

·                     Τσακίστε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής